[Autoliste] Re: Kāds tuvāk varētu iepazīstināt ar ņivu???

Maris Liepins Liepins.Maris at apollo.lv
Fri Dec 31 23:17:17 EET 2010


Viedoklis no lietotaaja, ne remonteetaaja - ar Njivigatoru braucu apmeeram gadu. 190 cm auguma neertiibas neizjutaas, bet eerti seedeet nesanaak, traucee dazhaada augstuma pedaalji, peec aatrumklokja jaasniedzaas taalu lejaa. Paarvietoshanaas 2 cilvekiem normaala, ja kaadam jaaseezhaas aizmuguree, tad saakas vingroshana un meegjinaajumi kaut kur iemonteet kaajas. Bagaaznieks praktiski nekaads.
Iisaa baaze juutaas, seviskji slidiigaa celjaa. 90 graadu pagrieziens peec maniem pirmajiem 5km ar Njivigatoru rezulteejaas 180 graados. Pa slidenu celju mashiina vislaik ar stuuri siiki jaakjer. Caureja :) ir ok, tik vajag labas riepas un protams jaatceras ka tas nav tanks. Pa bedrainu grunts celju var braukt bez beedu, bedres nejuut (esmu jau rakstiijis kaa vizinoties pa aizsnigushu juurmalu uz kaadiem 50 km/h pamaniijos sniegaa perpendikulaari panjemt kaadu 15 cm resnu balkjiiti, i nekas, Njivigators paarleca kaa zakjiits, bez jebkaadas kaites piekarei ) . Paarvietojoties pa asfalteetu celju virs 70km/h, ausis saaks iepriecinaat transmisijas gaudoshana, viss grab, motors izmisiigi kauc, veeljsh svilpo. 
Vislaik kaut kas pa druskai sapliist, nefunkcionee. Pechkai regulaacija kjeraas. Ziemaa jaakasa logi gan no iekshpuses, gan aarpuses, pechaka speej pakauseet tikai prieksheejo stiklu. logu tiiriitaaju slotinjas spriidi garumaa attiira tikai shaujamluukas. Durvis aizveramas ar kaartiigu atveezienu. Nu kaa jau krievu mashiinaa.

Kopumaa - mashiina konstruktors. Tadaa ziemaa kaa shobriid Riigaa no caurgaajamiibas viedoklja un ieparkoshanaas buutu ok, bet paareejo gadalaikos tikai liishanai mazceljos/neceljos.

Pameklee pa www.autoreview.ru , tur gana daudz kas sarakstiits par Njivaam.
M.


  ----- Original Message ----- 
  From: Reinholds Zviedris 
  To: Viss par un ap auto! 
  Sent: Friday, December 31, 2010 5:35 PM
  Subject: [Autoliste] Re:Kāds tuvāk varētu iepazīstināt ar ņivu???


  Par to Māras tantes Ņivu, kas patiesībā ir mana jeb par Ņivām vispār :)


  Tad nu tā - ietilpt tur var gandrīz jebkādas komplekcijas cilvēki - pie tam vēl vairāki. Grūtāk varētu būt ar iekāpšanu/izkāpšanu, taču vismaz man ar 2,02 x ~1m problēmu nav.


  No detaļu lētuma - tur atliek vien piekrist - to autiņu pilnībā var pārlasīt par kapeikām - it sevišķi, ja iepērkas pareizajā bodē Margrietas ielā gandrīz pie Kalnciema ielas tilta.


  No lietošanas viedokļa - kad pierod, tad īstenībā ir kaifs braukt :) Vienīgi - jāņem vērā īsā bāze, kad izdomā kaut kur kaut kā plakaniski izpildīties :D Taču - jāņem vērā, ka defaultā būs diezgan pagrūti to izdarīt jo ne vecais 1.6, ne jaunais 1.7 motors nekādu megajaudu nedod :D Ja izmanto tikai parastai 4x4 braukšanai nevis hardcore purvu mežu brišanai, tad tam autiņam nekas, izņemot normālās Voltyre traktorenes riepas, nav vajadzīgs. Tiesa - arī iebraucot mežā/purvā, līdz zināmam ūdens/dubļu līmenim var tīri labi izbraukt - pat ar piekrautu līdz lūpai autiņu.


  Ja ir kas specifisks jautājams par Ņivu - feel free to ask :D Savējo agregātu gandrīz visu pats esmu pārjaucis vai vismaz skatījies uz pirktiem un klasiskās vainas ir zināmas. Tāpat arī zināms, ko tieši var vai nevajag uzlabot ;)


  /Reinis 


------------------------------------------------------------------------------

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.autoliste.lv/pipermail/autoliste/attachments/20101231/dad1e3ad/attachment.html>


More information about the Autoliste mailing list