[Autoliste] Re: Rūsē numura zīmes apgaismojums

Aigars Zaube aig at quattro.lv
Mon Mar 6 11:20:37 EET 2017


1) jā, ir pagriezienu releji, kuros ir disablota spuldžu pārbaudes fīča. Mirgos pareizi, bet informāciju par nosprāgušu spuldzi nesaņemsi.
2) autočeki ir specifiski katram auto modelim, tā ka stipri šaubos, ka tādi ir pieejami. Tātad problēma ar bremzēm un gabarītiem paliek.
3) ledi, kuros ir iebūvēta autočeka apmānīšana, ir lielāks stulbums kā lietot kvēlspuldzi, jo gaismu tas taisa ar lediem, bet paralēli laiž strāvu caur pretestību, lai čekam liktos, ka tur ir kvēlspuldze. Atkal - nosprāgs ledi, lampiņa nedegs, bet čeks par to neuzzinās.

Tāpēc es izvēlējos modificēt oriģinālo autočeku, nomainot tajā šuntu uz lielāku pretestību. Rezultātā autočeks dara to, ko tam jādara - kamēr spuldze deg, klusē, bet ja nosprāgst, vai pazūd kontakts, brīdina. Ar gabarītiem gan bija nedaudz sarežģītāk, jo manam auto pakaļējie gabarīti un bremzes lieto vienu un to pašu spuldzi (oriģināli ar 2 kvēldiegiem), bet led spuldzei ledi ir vieni un tie paši, tikai tos darbina ar dažādu intensitāti. Nācās uztaisīt, ka bremžu darbības laikā gabarītu pārbaude tiek atslēgta.


> 

> _______________________________________________
> Autoliste mailing list
> Autoliste at lists.autoliste.lv
> http://lists.autoliste.lv/mailman/listinfo/autoliste
>



More information about the Autoliste mailing list