[Autoliste] Re: Kuram taisniiba? :)

Ģirts Karnitis girts.karnitis at di.lv
Thu Oct 27 10:46:09 EEST 2011


Mbrīt!

Man domāt, ka šito es jau kādreiz jautāju, bet uzjautāšu vēlreiz. Ir T veida krustojums. Krustojumā vienīgā zīme ir „Dodiet ceļu” (apgrieztais trijstūris) tanī ceļā, kas ienak no T burta kreisās horizontālās strīpas. Ir skaidrs, ka ja kāds brauc no kreisās puses un otrs no apakšas, tad ceļš jādod. Kā ir gadījumā, ja viens brauc no kreisās puses, otra no labās puses un tas, kurš brauc no labās puses grib griezt pa kreisi (t.i. sanāk uz leju T burta kājā iekšā). Kuram kurš jālaiž?

Ģirts

 

From: autoliste-bounces+girts.karnitis=di.lv at lists.autoliste.lv [mailto:autoliste-bounces+girts.karnitis=di.lv at lists.autoliste.lv] On Behalf Of Odze
Sent: Thursday, October 27, 2011 9:57 AM
To: Viss par un ap auto!
Subject: [Autoliste] Re: Kuram taisniiba? :)

 

Labriit! 

Arii es izdariiju maajas darbu :) jeb parunaaju ar vienu izbijushu policistu, kas savaa laikaa brauca uz notikuma vietaam. 

Izraadaas, ka shajaa situaacijaa ir jaanjem veeraa vairaaki apsveerumi: 

1. Ziime 206 "Dodiet celju" darbojas krustojuma robezhaas (281. Priekšrocības zīmes norāda braukšanas secību neregulējamos krustojumos, brauktuvju krustošanās vietās vai šauros ceļa posmos...), t.i., manaa aprakstiitajaa gadiijumaa liidz vietai, kur apaksheejaa josla saiet kopaa ar augsheejo joslu + veel krustojuma aprises (1.24. krustojums — vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409.ceļa zīmi. Krustojums ir norobežots ar iedomātām līnijām, kas savieno brauktuves pretējo malu noapaļojuma sākumu...) Taapeec sanaak,ka vasaras laikaa jeb redzot zemes apziimeejumus briidii, kad josla kljuust paartraukta darbojas joslu mainiishanaas princips jeb jau mineetais 81.pants. Ziemas laikaa var meegjinaat uzreiz ienjemt pienaakosho joslu, bet tad, ja notiek avaarija, policisti meeriis vai sadursme ir notikusi krustojuma ietvaros vai nee. 

2. Ziime 206 "Dodiet celju" tur, galvenokaart, ir nolikta, lai tie, kas tikko ir uzbraukushi augshaa neizdomaatu steigshus ienjemt tresho joslu, kas njemot veeraa to pashu 81.pantu (varbuut veel kaadu) buutu iespeejams. 

Liidziiga situaacija ir arii, kad brauc lejaa no Piedrujas ielas paarvada Krustpils ielas virzienaa, tikai tur papildus ir jolsu ziime (info, ka pienaak klaat jauna josla) un 206.ziime ir novietota mazliet taalaak uz priekshu (nevis uzreiz, kad beidzas margas). Bet shkjiet, ka princips ir taads pats, kaa aprakstiits ieprieksh. 

Nu ko - muuzhu dziivo, muuzhu maacies :) 

Ljoti daudzi mani koleegji domaaja taapat kaa es, ka mashiinai Nr.1 ir absoluutaa taisniiba :D 

Evija (Odziite) 



On Thu, 27 Oct 2011 09:20:47 +0300, Imants wrote: 

Tā, paturpinot tirzāt subj., man ar šo 81.punktu nebija taisnība (: 

Diskusiju ar lēmējvaru rezultātā secinājām, ka konkrētajā situācijā priekšroka vienmēr būs transportlīdzeklim, kas nobrauc no tilta, jo tiem, kuri brauc virsū ir 206.zīme "Dodiet ceļu". 920.ceļu apzīmējums (nepārtrauktā līnija) ir, lai viņus nenobrauktu. Tā kā pieņemts, ka horizontāliem ceļa apzīmējumiem ir sezonāls raksturs (zem sniega tos "drīkst neredzēt"), tad jebkurā gadījumā jāvadās pēc ceļa zīmēm. 81.punkts šeit nedarbojas, jo tā nav atsevišķa braukšanas josla. Tātad, priekšroka džigitam ar mašīnu nr.2., kuram arī būs vairāk taisnības, ja viņi šajā vietā "ļoti satiksies".  

Pēc atmiņas gan nepateikšu, vai tur ir zīmes "Braukšanas virzieni joslās" tiem, kas uz tilta un "Joslas piekļaušanās pamatjoslām" tiem, kas brauc no Maskavas ielas 


zais

 

2011. gada 25. oktobris 10:38 Imants <zai at inbox.lv> rakstīja:

Lasām CSN: 81. Pārkārtojoties transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas, nemainot braukšanas virzienu, brauc blakus. Vienā virzienā braucošiem transportlīdzekļiem pārkārtojoties vienlaikus, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš transportlīdzeklim, kas atrodas pa labi. 

 

 

zais

2011. gada 25. oktobris 09:40 Odze <Odze at baltinet.lv> rakstīja:

Labriit! 

Luudzu, pastaastiet man, kurai mashiinai ir taisniiba. 

Situaacija. Mashiina Nr.1 uzbrauc uz Dienvidu tilta no Krasta ielas un turpina celju uz Pljavnieku pusi, lai veelaak nobrauktu lejaa uz Slaavu apli. Ziime "Dodiet celju" ir briidii, kad tikko uzbraukts uz Dienvidu tiltu, bet taalaak vairs nav. 

Mashiina Nr.2 uzbrauc uz Dienvidu tilta no Maskavas ielas un turpina celju uz Pljavnieku pusi, bet nebrauc lejaa uz Slaavu apli. Ziime "Dodiet celju" ir briidii, kad tikko uzbraukts uz Dienvidu tiltu. Uz asfalta ir uzzimeets briidis, kad nepaartraukta josla paliek par paartrauktu joslu. 

Abas mashiinas vienlaiciigi sastopas paraleelaas joslaas, kad veel nav saakusies paartrauktaa josla - Mashiina Nr.1, gatavojas ienjemt pirmo joslu, kas ir pienaakusi klaat un novediis uz Slaavu apli, raadot pagriezienu. Mashiina Nr.2 ir tikko paraadiijusies uz tilta un gatavojas ienjemt otro joslu, lai tuprinaatu celju pa Dienvidu tiltu. 

Tagad jautaajums - kurai mashiinai ir jaapalaizh otra mashiina, t.i., kurai mashiinai ir priekshroka, ja vinjiem abiem ir jaapmainaas vietaam? 

Paldies un jauku dienu! :) 

Evija (Odzīte) 

/shodien patiesi nikna par shaadu situaaciju regulaaraam atkaartoshanaam :( / 

 

_______________________________________________
Autoliste mailing list
Autoliste at lists.autoliste.lv
http://lists.autoliste.lv/mailman/listinfo/autoliste

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.autoliste.lv/pipermail/autoliste/attachments/20111027/c32aefa0/attachment-0001.html>


More information about the Autoliste mailing list